Brukar ni laga mat från andra delar av världen?
Maken och jag gör det då och då.
Efter att ha bott i Thailand har vi fått smak på mer kryddstarka rätter.
En fantastisk god fiskrätt med massor av chili som vi åt i en liten by vid kusten i södra Thailand för ett antal år sedan.
När vi bodde i Bangkok åt vi mat från när och fjärran. I en så stor stad kan man välja och vraka bland restauranger även om vi mestadels åt thaimat från ganska enkla gatukök.
I Linköping är utbudet av restauranger begränsat men man kan ju alltid försöka sig på att laga maten själv.
Hemmagjord paella, inte dumt.
I kollaget ser ni shakshuka, en nordafrikansk rätt som är vanlig även i Mellanöstern. Fetaostbiffar i ajvarsås, en rätt från Balkan. Parmesanpanerad kyckling i tomatsås, lite Italieninspirerad.
Vi gör ibland indisk mat, grekisk, spansk och då och då arabiska rätter.
När vi är i Italien lagar vi uteslutande italienskt eller i alla fall Medelhavsmat.
Thaimat äter jag inte så ofta även om jag älskar den, är lite rädd att bli besviken.
Kinesiskt äter vi någon gång men då på restaurang så blir det även med koreansk mat.
Det finns vissa tillbehör som jag är förtjust i och använder på olika sätt. Tabbouleh, en persiljesallad från Libanon, kan man ha till det mesta. Hummus, kikärtsröra, är också både gott och användbart.
Det här vara bara ett litet axplock av all god mat vi testat. Att på resor äta den lokala maten tycker jag är ett måste.
I vår familj är vi väldigt matglada, vi gillar nästan allt. Svensk husmanskost inkluderat även om jag numera kan tycka att den är lite mastig. Kroppkakor är fortfarande en av mina absoluta favoriträtter.
Har du någon älsklingsrätt eller mat från någon plats du är särskilt förtjust i?
Finns det någon rätt du gärna lagar eller bjuder på?
Jag blandar nog från olika länder. Framför allt där jag bott.
Indisk mat är gott, grytor, men inte för starkt för mig.
Spanska mat, älskar, bl a paella.
Svenska mat har ju kommit mer och mer in i mitt liv igen.
Trevlig helg!