Som på räls?

Ibland funkar allt precis som man tänkt eller kanske till och med bättre. 
Andra gånger går det trögt, man stöter på hinder och motgång som behöver övervinnas.
Renoveringen i Italien har gått tämligen bra även om maken fått lägga massor av tankeverksamhet och energi på bygget och byggarna. Nu när det bara återstår viss inredning i köket har det gått i stå. Skåp och lådor måste måttanpassas, inget är standard, det blev liksom som det blev. Det går alltså inte att köpa stommar och färdiga insatser på någon byggvarubutik. Byggmästaren själv verkar tycka att han är färdig med arbetet och har dragit sig tillbaka efter sin semester.
 
Så här såg köket ut för ungefär ett år sedan. Till höger ser ni ingången till höloftet och den lilla övergången som binder samman de båda huskropparna.
Stenarna är en del av resterna från väggen, in mot matsalen, där en dörr togs upp. Väggen var jäkligt tjock så mycket sten revs ner.
 
Ett nytt fönster, det enda i huset som inte har en fantastisk utsikt. Det vätter mot höloftsväggen av sten.
 
I våras var väggar, tak och golv klart, köket började ta form.
 
Så här såg det ut när vi i somras fått marmorskivor, porslinsho, spis och kyl/frys (ej med på bilden) på plats.
Så här ser det fortfarande ut. Vi saknar hyllor, lådor och skåp. 
 
Förutom köket behöver vi nu också göra en mindre upprustning av ett duschutrymme. Det har efter 15 år sett sina bästa dagar. Samma dag som vi lämnade Olivetta nu nyligen, lossnade en duschdörr och en kakelplatta gick i kras. Alltså måste duschutrymmet i vårt ena badrum kaklas om och ny dörr/vägg monteras. Tur att maken är händig.
Nästa sommar kommer alltså att innebära en del arbete under vistelsen, men visst så är det att att ha fastigheter. De måste underhållas.
Vi har i alla fall gott om tid att fundera och planera eftersom det dröjer innan vi är där igen.
 Därför blir det inte heller några renoveringsbilder på ett bra tag.