Basilika
Färska örter använder vi dagligen när vi är Italien, oavsett årstid.
Vi har två enorma rosmarinbuskar, två rejäla salviaplantor, timjan och en klen mynta.

Basilika måste vi köpa när vi kommer, den överlever inte längre perioder utan vatten.
En stor planta kostar 2,50 Euro och vi brukar köpa två för att inte skörda dem för hårt.

När vi lämnade Olivetta för denna gång såg basilikaplantorna ut så här.
Man ska plocka och toppa dem frekvent för att de ska vara fina.
Just i år plockades det kanske aningen för mycket för deras välmående.
"Någon" blev väldigt förtjust i just basilika.
Denne någon plockade och åt så växterna blev lite trötta.
Vi lät denne någon hållas för basilika är bra för både det ena och det andra.
De anses gynna matsmältningen, jämna ut blodsockerhalten och humöret samt ge trevlig andedräkt.
Naturligtvis finns det en gräns för hur mycket man bör äta och lagom är alltid bäst.
Detta är sista inlägget från Italien för denna gång. Jag vet inte när jag kommer att kunna åka nästa gång. Hösten är som ni förstår fullspäckad.