Arbetsliv

Tumble outta bed and I stumble to the kitchen
Pour myself a cup of ambition
Yawn and stretch and try to come to life
Jump in the shower and the blood starts pumpin'
Out on the street the traffic starts jumpin'
With folks like me on the job from 9 to 5 (fast för mig gäller 7.30 -16.15)
 
Känner väl igen mig i den första versen av Dolly Partons gamla dänga, 9 to 5. Det är bara arbetstiderna som skiljer.
 
Jag klagar inte, efter fem års ledighet är det skönt att åter vara till nytta.
Några av er har frågat "vad är det du egentligen gör?".
Jo, jag jobbar på Neurofysiologiska kliniken på universitetssjukhuset här i Linköping. Än så länge kan jag bara utföra de enklaste neurografierna där jag mäter ledningshastighet och kvalité  på perifera nerver.
Det kommer att ta ett år innan jag kan göra större delen av alla undersökningar. Arbetet innebär mycket nytt, bara att veta var elektroder ska placeras, vilken strömstyrka som kan behövas och att förstå anvisningarna. Det är många nya ord som ska fastna i mitt huvud.
Latinska namn på nerver och en mängd pyttesmå muskler i främst händer och fötter.
 
 
 
Har ni koll på var ni har er Pronator Quadratus, Abductur Digiti Minimi eller Flexor Digitorium Superficialis?
Nej, jag tänkte väl det. Vilken tur att man kan använda sina muskler utan känna till deras ofta väldigt tjusiga namn.
 
Min nästa arbetsvecka kommer att bli kort. Jag är nämligen ledig i morgon, för att ta emot vår packning från Bangkok, och på torsdag kväll börjar ju påskhelgen. 
Nu ska jag kalla på maken, det är hög tid för frukost.
Hoppas ni får en skön söndag.
 
 

Kommentarer:

1 Ama de casa:

Såklart jag vet var mina Pronator Quadratus, Abductur Digiti Minimi och Flexor Digitorium Superficialis är! Typ försvunna... ;-) (Tack och lov för "klippa och klistra" - jösses vilka svåra namn!)

Låter väldigt avancerat och komplicerat det där, men väldans spännande!

Lycka till med både jobb och flyttmottagande!

Svar: Åh nej, de är säkert inte försvunna men de är små och svåra att både hitta och uttala.Det blir kul att få hem typ 25 kartonger och lite möbler 😜
Anette

2 Emma, Sol som sol?:

Nej, de vetenskapliga namnen i faunans värld är jag rätt dålig på, bättre på de vetenskapliga i florans! (Eftersom jag är sådan så rättade jag dig nu "lite fint", det heter nämligen inte latinska namn eftersom namnen kommer från alla möjliga språk. Inom medicin är ju väldigt mycket grekiska, till exempel. Sorry, kunde inte låta bli.)

Det känns som att detta inte är ett jobb man liksom bara söker, du måste ha någon typ av medicinsk utbildning innan, eller hur? Det du gör, är det i studiesyfte eller behandlande? Du ser, jag kan ingenting om den där världen! Men jag är nyfiken, alltid lär man sig något!

Vad roligt med leveransen i morgon! Det kommer bli spännande för dig att få en del saker att platsa i Linköping, misstänker jag! Du visade ju förut några saker du var osäker på. Glöm inte visa var de sedan hamnade!

Härligt med påskvecka! Vi har äntligen shortsväder! Och då menar jag med våra mått mätt, inte turistmått mätt eftersom vissa går i shorts och linne när det är 14 grader. Nu är det nästan 24 och jag har shorts och linne!

Ha en härlig vecka!

Svar: Jag har för mig att just anatomin oftast består av latinska ord, sjukdomars namn är däremot vaniligen grekiska. Medicin är en blandning av de båda språken.Min yrkestitel sedan många år tillbaka är biomedicinsk analytiker, min specialitet är klinisk kemi men nu testar jag ett helt nytt område, neurofysiologi. Undersökningarna görs för att fastställa eller utesluta neurologiska sjukdomar.
Jag återkommer med bilder på hur hemmet blivit, en salig blandning skulle jag tro.
Anette

3 Ditte:

Först en fråga. Blogg.se verkar ha gjort om kommentarsfältet och det är svårt att få in kommentarerna. Men det kanske ska vara så.
Förstår att du har mycket att läsa in och tid tar det. men du är i gång och det är bra. Jag läste mycket anatomi, lika mycket som läkarna läser, i alla fall förr, när jag gick på GIH och skulle bli gymnastikdirektör och visst var det så att de flesta musklers namn är på latin- Ganska många sitter fortfarande och jag vet att både handens och fotens muskler var många och svåra.
Vad roligt att er thailändska container levereras i morgon. Säkert en hel del "nygammal" också.
Önskar dig lycka till både med jobb och annat.

Svar: Första gången jag testade, efter att Ama klagat, såg det märkligt ut även för mig men det verkar ha rättat till sig. Hoppas det ser ut som vanligt nästa gång du kommenterar.Tänkte nog att du har koll på de flesta muskler och skelettdelar.
Anette

Kommentera här: