Semester med arbete

Här jobbar vi på men vi hinner ändå njuta och vila också.
Naturligtvis lagar vi även massor av god mat.
 
(null)
 
(null)
Att besöka och handla i saluhallen nere i Ventimiglia är fantastiskt. Där finns så mycket fina råvaror.
Frukt, grönsaker och fisk i mängder.
Det är en ren fröjd att komponera rätter efter vad man hittar.
 
(null)
Eftersom vår butik i byn har begränsade öppettider under vinterhalvåret och vi har en en spis med ugn som inte går av för hackor har vi bakat frukostbröd själva. Blir det något över kan man lätt fixa en  bruschetta som mellanmål eller förätt senare på dagen.
Så här års är det rätt skönt att ha ugnen igång, den värmer skönt i köket annat är det sommartid då vill man inte ha nån extra värmekälla.
 
(null)
Kaklandet i duschutrymmet är i stort sett klart.
Maken kaklar, Evelina skär plattor, jag servar och städar, ett utmärkt upplägg.
Idag kommer en köksfirma upp från Venti, eventuellt ska de hjälpa oss med skåp och lådor.
Igår regnade det större delen av dagen men idag är himlen åter blå.
Kanske blir det en lunch vid havet denna sista fredag i november. 
Har ni pyntat inför första advent? 
Själv får jag pynta nästa vecka eftersom vi blir  kvar här några dagar till.
 

Kommentarer:

1 Ama de casa:

Verkar vara ett perfekt teamwork det där, men bra att ni också tar er tid för att njuta och vila :-)

Ha det fortsatt gott!

2 Ama de casa:

Och nej. Jag har inte tjuvstartat julen. Fast jag funderar på att småfuska och gå all-in redan imorgon. Får se hur det blir med dom funderingarna :-)

3 Ditte:

Så fint det är och blir. Perfekt arbetsfördelning. Och med en bra ugn är det ju smidigt att baka brödet nu när lite extra värme ändå kan behövas.
Här är adventsljusstakarna på plats, en vacker julros, hyacinter och lite andra blommor. Och mängder av levande ljus. Räcker bra. Julen är långt borta.
Önskar er fortsatt fina dagar.

4 Bland Kastruller och Vinglas :

Låter som ni har det väldigt bra hos er. Skönt när alla kan hjälpas åt.
Nybakat bröd och bruschetta ååååh så gott!!
Kram Kajsa

Kommentera här: